Vacatures vullen of laten we zien wie je écht bent?

Op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie is er tegenwoordig een constant aanbod van activiteiten en worden we bijna dagelijks uitgenodigd voor carrière events en ontvangen we emailings voor bedrijvendagen, cursussen, trainingen, workshops en ga zo maar door.

Een uitdagende periode dus om vacatures in te vullen, maar tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om je bedrijf weer eens goed op de kaart te zetten. Want, wat ons betreft kun je deze 2 doelstellingen namelijk perfect combineren. Klopt, het is een uitdagende markt. Des te meer reden om goed te overwegen waar je budget voor vrij wilt maken.

Vacature sites en soortgelijke oplossingen zoals beurzen en LinkedIn werken prima, dus blijf dit zeker doen. Maar, maak het onderdeel van een campagne, zodat de reacties kwalitatief én kwantitatief stijgen. Combineer het posten van vacatures direct met corporate uitingen. Want, als het goed is verschillen deze in de basis niet. Daarnaast zitten beide doelgroepen dicht bij elkaar en bereik je zo meer mensen via de media die je inzet.

Ok, tot zover slim combineren. Wat op het gebied van arbeidscommunicatie eigenlijk veel interessanter is, is om goed na te denken over waar je toekomstige collega eigenlijk naar op zoek is. Is dat een 32-urige werkweek met goede secundaire voorwaarden en een mooi bureau in een nog mooier kantoor? Of zoeken ze een modern en innovatief bedrijf met veel mogelijkheden en leuke inspirerende mensen die elkaar motiveren en scherp houden?

Een bedrijf dat zichzelf écht laat zien, vertelt wat ze uniek maakt en een cadeautje is om voor te mogen werken, staat natuurlijk 10-0 voor tegen een onderneming die enkel rationeel probeert potentiële kandidaten te benaderen. Een onderneming in een rijtje bulletpoints proberen neer te zetten is nou eenmaal ‘droger’ dan een goed verhaal vertellen in een mooie contentvideo die direct de emotie van de doelgroep raakt.

Volgens veel invloedrijke marketing mensen is ‘authentiek’ hét buzzword van 2016, maar wij zijn van mening dat hier alles om draait en blijft draaien. Laat gewoon zien wie je bent, want wat je uitstraalt trek je ook weer aan. Laat je bedrijf dus groeien op het gebied van naamsbekendheid, branding en beleving, dan vullen de vacatures zich een stuk gemakkelijker.

MOSES. kijkt regelmatig naar de doelgroep van onze klanten. Momenteel zijn we bezig met een enquête met de overkoepelende vraag ‘Waar moet jouw toekomstige werkgever aan voldoen?’ om de behoefte van de studenten in de offshore en maritieme sector inzichtelijk te maken. Op 20 april a.s. staan wij bijvoorbeeld op de beurs van MOCE’16 in het Beurs-WTC Rotterdam om onder andere ook onze enquête onder de aandacht te brengen.

Ben je geïnteresseerd om de resultaten te ontvangen van onze enquête? Klik dan hier.

Naar Homepage