BAX-SHOP.NL, ALLES DRAAIT OM MUZIEK!

merkpositionering: pay-off, commercial voor online, TV en Radio

ACHTERGROND

Bax-shop.nl is de grootste en voordeligste webwinkel en muziekwinkel voor DJ’s, producers en muzikanten. Sinds jaren is Bax-shop met diverse campagnes op de radio te horen. Om een bredere doelgroep te bereiken en het merk nog meer te laden, was de wens om eind 2014 met een Branding Commercial te komen.

VRAAG

Bax-shop vroeg MOSES. een (online)commercial te produceren, die bijdraagt aan het versterken van de merkidentiteit van Bax-shop.nl.

OPLOSSING

Bij Bax-shop.nl doet het er niet toe of je professioneel of amateuristisch speelt, muziek maken, dat is waar het bij muzikanten en bij Bax-shop.nl om draait. Wij stelden daarom het volgende campagnethema centraal: “Alles draait om muziek”.
Dit campagnethema hebben we ook letterlijk verwerkt in het idee voor de TV commercial. We zien drie muzikanten en een muziekliefhebber opgaan in hun eigen muziek en euforiemoment. De muzikanten zijn ±1 seconden in beweging. Hierna zien we hen in een 360 graden freeze shot in beeld. Alle vier bevinden zij zich in een unieke setting, passend bij een bepaald muziekgenre. De muziekgenres ‘Jazz Funk Soul’, ‘Rock’ en ‘Dance’ staan centraal.

RESULTAAT

Het thema ‘Alles draait om muziek’ sloeg aan bij de doelgroep van Bax-shop.nl en de commercial is alleen al op YouTube meer dan 1.000.000 keer bekeken! Naar aanleiding van het online succes werd de commercial tevens als TVC ingezet op Xite. Wij adapteerden de commercial verder nog naar het Engels, Vlaams en Frans.

CAMPAGNE UITINGEN

Commercial voor Online en TV

DIRECT CONTACT

 

Johan den Heijer

Creative Director & Founder

+31 20 4625301
+31 6 26372761

MOSES. is een marketing communicatie bureau. Wij creëren campagnes voor ambitieuze ondernemingen.

Tijdens deze samenwerking willen wij het merk ZIJN. Na een sterke strategische analyse, komen wij met een spot on oplossing, waarvan wij weten dat deze werkt. MOSES. is lean & mean; wij stellen per project het juiste team samen, een ijzersterke combinatie tussen effectieve creatie en efficiënt project management. Wij zijn recht door zee, werken transparant en gaan voor optimaal partnership en resultaat.

Bekijk ook ander werk